Családunk fényképei

Családunk fényképei

Kosáry Domokos esküvője

2021. április 17. - Dr. Fekete Ágnes

Tükör előtt fent balra: Fekete Antal, balra mellette Huszti Judit, aki Huszti József és Révhegyi Róza gyermeke – később szepszisben meghalt egy bogárcsípés miatt. Tőle balra Révhegyi Pál – (Ellenbach volt a család eredeti neve) Győr mellett egy faluban élt, gazdálkodott. Tőle balra Fekete Antalné Révhegyi Erzsébet, a mi nagymamánk, majd egy ismeretlen kopasz úr, utána  fekete szemüvegben Réz Lola anyukája, Réz Gézáné Péch Eleonóra. Tőle balra Huszti József, Utána négy ember ismeretlen. Fiatal szemüveges ugyanezen az oldalon elől: dr. Nagy Imre orvos, Kosáry Judit férje. Mellette pártában Kosáry Judit, a vőlegény testvére.

Legelől katona ruhában hátrafelé néz Révhegyi Ferenc, dédnagypapánk testvére,

Révhegyi Iván a szemben levő oldalon katona ruhában ül, ő nagymama másik testvére, Szekszárdon élt, kitelepítették, közeli faluban halt meg. Felesége egy özvegy volt, hozott a házasságba egy fiút. Ő segítette nagypapa (Fekete Antal) kiszabadulását Pétről.

kep2.jpg

 Jobb oldalt alulról felfelé:

Legalul Huszti Dénes, ő is Eötvös Kollégista volt, külkereskedőként dolgozott. Érdekesség, hogy 1956 decemberében, amikor lezárták már a határokat, felesége, Husztiné, Vera megkereste Fekete Tamást Londonban, kiküldetéssel kiengedték. Minden bizonnyal a párt megbizásából járt ott. Tőle balra egy elmosódott arcú úr, mellette, jobbra Révhegyi Mária, majd Révhegyi Ferenc, őt hozta a házaságba dédapánk, Révhegyi Ferenc. Ő az első házasságából való fia volt. Mellette a család egy jó barátzja, Gerevich Tibor (nagy darab ember) művészettörténész, kormánybiztos és felesége. Tőle jobbra az örömanya, Husztiné, Révhegyi Róza, ő nagymamánk, Révhegyi Erzsébet testvére, a vőlegény: Kosáry Domokos, mennyasszony: Huszti Klára, iskolai énektanár volt, később öngyilkos lett 1978-ban, tőle balra Szegfű Gyula, Kosáryné Réz Lola, majd Ferenczy Emil, Révhegyi Mária férje, aki kultusz minisztériumi tanácsosvolt, mellette Révhegyi Ferencné, Olga, énektanár volt a zeneakadémián. Tőle balra dr. Kosáry János, a vőlegény apja.

A Huszti család először a Móricz Zsigmond körtéren lakptt, a Villányi út elején. Azt a lakást König Antónia vette nekik. (A testvérek nem kaptak lakást.) Később a Fátra tér 5-be költöztek. Kb. 1940 körül. A gyerekek már ott születtek. A szomszéd utcát édesanyjáról neveztette el Antónai lépcsőnek. Az édesanya 1929-ben halt meg, magas vérnyomása volt. Ma is Antonia lépcsőnek hívják. 

kep1.jpg

 Révhegyi Ferencné, Olga

neni.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladifotok.blog.hu/api/trackback/id/tr1716503858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása